Uitschuiver in de hoofdstad fataal voor Brian Lynch
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Brian Lynch ontslagen als coach van Charleroi

Uitschuiver in de hoofdstad fataal voor Brian Lynch

De derde competitienederlaag van het seizoen is niet zonder gevolgen gebleven voor Charleroi. De Waalse topploeg ging met 76-73 onderuit bij Brussels. Coach Brian Lynch betaalde het gelag. De echtgenoot van Kim Clijsters wordt wegens tegenvallende resultaten aan de kant geschoven.

Lynch had Limburg United ingeruild voor het ambitieuzere Charleroi, maar daar werd het dus geen succes. Charleroi had net als Antwerp de hoop om dit seizoen Oostende van de troon te stoten. De clubleiding gaf Lynch mee dat er een prijs gepakt moest worden, ofwel in Belgisch ofwel in Europees verband.

WEINIG KREDIET

De vroege Europese uitschakeling gaf hem op dat vlak weinig krediet. Dat de ploeg in België ook al drie van zijn acht matchen verloor, en zo vier punten achter staat op leider Oostende, was de doodsteek voor Lynch. Als opvolger zijn met name ex-trainers Antic en Mallet in beeld bij Charleroi, alsook Arek Shivek (ex-Antwerp).

Er stonden het voorbije weekend overigens nog drie andere wedstrijden op het programma. Mechelen Kangoeroes verloor kansloos van Antwerp Giants met 64-93. Bergen onderging hetzelfde lot tegen Oostende: 58-91. Limburg United haalde het ook al vlotjes van Leuven Bears met 84-64.

Meer nieuws

Meer nieuws