Wacht er Belgian Lions gelijkaardig scenario dan in eerste prekwalificatiematch? "Ik hoop op betere mentaliteit"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Dario Gjergja wil betere mentaliteit bij nationale ploeg

Wacht er Belgian Lions gelijkaardig scenario dan in eerste prekwalificatiematch? "Ik hoop op betere mentaliteit"

De Belgian Lions spelen vanavond omstreeks 20u45 hun tweede wedstrijd in de prekwalificaties voor het EK basketbal. Tegenstander is dan IJsland. Op twee december volgt ook nog de interland in en tegen Portugal. De troepen van Dario Gjergja kunnen zich geen misstap permitteren.

De groepswinnaar plaatst zich immers rechtstreeks voor de kwalificatiematchen. Nummers twee en drie moeten in de zomer van 2019 nog barrages spelen. België won zijn eerste wedstrijd in poule C nipt van Portugal met 66-65. Volgen er nu in IJsland en Portugal opnieuw zo'n spannende duels?

 "Voor onze vorige wedstrijd hadden we amper samen getraind. We speelden toen een geweldige eerste helft en liepen vijftien punten uit. Portugal is een ervaren team dat al zeven jaar samen speelt en enkele spelers heeft boven de dertig. Wij zijn een jong team. Ik hoop op een betere mentaliteit", zegt bondscoach Gjergja aan Basketbalkrant.

TERUGKEER VAN ROSSOM

De Belgische selectie is wel behoorlijk vernieuwd. "De vorige keer dat we samen waren, was in september. Het was nodig om er enkele jongens bij te krijgen. Vanwijn is immers out. Deze keer doen we het met andere spelers. Sam Van Rossom is terug, net als Tabu, Jean-Marc Mwema en Libert."

Meer nieuws

Meer nieuws