Dario Gjergja ondervindt de beperkingen van interlandbasket: "Een window is problematisch"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Dario Gjergja niet opgezet met systeem van 'windows'

Dario Gjergja ondervindt de beperkingen van interlandbasket: "Een window is problematisch"

Dankzij een vlotte overwinning in en tegen IJsland zijn de Belgian Lions nog altijd ongeslagen in de EK-prekwalificatie. Bij winst vanavond tegen Portugal zijn ze zeker van groepswinst. Nochtans is de voorbereiding op deze interlands lang niet evident.

Bondscoach Dario Gjergja staat bekend om zijn gedreven persoonlijkheid en vindt altijd wel iets om zich druk over te maken. In dit geval gaat het om een window, de tijd die een nationale ploeg krijgt om samen te spenderen rond één of twee interlands.

Die tijd is lang niet genoeg voor een ploeg in opbouw, meent Gjergja. "Een window is problematisch", stelt de bondscoach onomwonden. "Vooraleer naar IJsland te vertrekken, kregen we twee trainingsdagen. Drie spelers hadden de dag voor onze eerste training nog een match gespeeld en waren meteen hierna naar België gevlogen".

We hebben de tijd niet om te groeien 

Dario Gjergja

De Kroaat geeft aan Basketbalkrant toe dat er nog meer een team gesmeed moet worden. "We hebben de tijd niet om te groeien. We kennen mekaar nog niet helemaal. Het is zwaar om je zo voor te bereiden, maar het is wat het is."

Meer nieuws

Meer nieuws