Belgian Lions via onwaarschijnlijk slotoffensief naar groepswinst en EK-voorronde

Het prekwalificatietoernooi voor het EK is met een perfect rapport afgerond. In en tegen Portugal stond de groepswinst op het spel. In de eerste helft moesten ze een pak punten incasseren, maar in een ijzersterke slotfase stelden de Belgen orde op zaken.

Het aanvalsspel van de Portugezen bezorgde de Lions toch wat kopzorgen. Aan de rust stonden er al 41 punten op het bord voor de thuisploeg. Dat waren er tien meer dan voor België. Ook in het derde kwart leek Portugal bij 55-43 nog lang alles onder controle te hebben.

Nadien zorgden drie zaken voor de ommekeer: de inbreng van Ismaël Bako, de bommen die eindelijk begonnen te vallen en het betere verdedigingswerk bij de Belgen. Een haast ongezien slotoffensief was het gevolg. In negen minuten tijd scoorde Portugal enkel één vrijworp en liet België een 1-21-tussenspurt optekenen.

BELGIAN LIONS EROP EN EROVER

Zo gingen de Belgian Lions uiteindelijk nog vlotjes op en over hun tegenstander. Bij het ingaan van het laatste kwart stond België nog zes punten achter, maar bij het eindsignaal was de overwinning een feit: 60-70. In november van volgend jaar start de eigenlijke EK-voorronde.