Europeaanse rookie verbaast de NBA: "Benieuwd waar zijn plafond ligt, het kan een ster worden"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Europeaanse rookie verbaast de NBA: "Benieuwd waar zijn plafond ligt, het kan een ster worden"
Foto: © photonews

Luka Doncic is uitstekend aan zijn eerste maanden in de NBA begonnen. De nieuwkomer van Dallas zet fenomenale statistieken op het bord en dat is ook Play Sports-commentator Glenn De Hollander niet ontgaan.

"Hij doet het heel goed, er zijn wel een paar rookies die de overstap goed gemaakt hebben, maar hij begon toch het beste", aldus De Hollander. Hij ziet een belangrijk voordeel voor de amper negentien-jarige Doncic. "Dallas heeft effectief gekozen voor hem, dat is heel belangrijk."

Hij heeft ook stappen gezet in het tussenseizoen. "Alles is een stap sneller, ook zijn shot is beter geworden. Hij was vroeger al enorm sterk en snel tegen Europese spelers, maar nu doet hij dat ook tegen NBA-spelers. Ik denk ook dat het een voordeel is dat hij al tegen oudere gasten speelde in zijn carrière, ten opzichte van spelers die uit college kwamen."

Ambassadeur

"Het is een goeie ambassadeur voor het Europese basket, ook voor Europees kampioen Slovenië. Ik hoop dat het ervoor zorgt dat meer Europese jongens die stap kunnen zetten, al blijven de Amerikanen veel te chauvinistisch, jongens die rechtstreeks van Europa komen, daar zal toch nog steeds twijfel over bestaan. Doncic kan dat wel wat afzwakken."

Kan Doncic een echte ster worden, dat is de vraag. "Op je negentiende dit doen, is fantastisch, maar hoe gaat hij dit nog optrekken? Als hij die cijfers door kan trekken komt hij al heel ver, maar ik vraag me af waar zijn plafond is. Dat is moeilijk in te schatten. Wordt hij een sterspeler of niet?"

Meer nieuws

Meer nieuws