Kan Russel Westbrook de meeste triple-doubles ooit verzamelen?
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Russell Westbrook van OKC heeft het derde meeste triple-doubles ooit gemaakt

Kan Russel Westbrook de meeste triple-doubles ooit verzamelen?
Foto: © photonews

NBA-ster Russel Westbrook is na de partij tegen de Brooklyn Nets opgeschoven naar de derde plaats in het klassement van meeste triple-doubles aller tijden. Hij zit nu aan 108 stuks, maar kan hij Robertson (181) en Johnson (138) ooit nog bijbenen?

Het antwoord is ja, maar dan zal hij nog wel enkele jaren op topniveau moeten blijven presteren. Zijn leeftijd speelt alleszins in zijn voordeel. Westbrook blies in november 30 kaarsjes uit, dus in principe moet hij nog wel wat jaartjes meekunnen

LeBron James wordt er dit jaar bijvoorbeeld 34 en die bewijst week in week uit dat hij het niveau nog aankan.

Wat nog in zijn voordeel spreekt is dat de NBA-sterren enorm veel wedstrijden afwerken. Vorige jaargang kende hij nauwelijks blessures en kwam hij in het reguliere seizoen aan wel 80 partijen. Door de vroege uitschakeling tegen Utah Jazz in de eerste ronde van de play-offs kwamen er maar zes partijen bij.

Dit jaar speelde hij 15 van de 23 partijen, maar daarin liet  hij wel 4 triple-doubles optekenen. Dat is een gemiddelde van 0,27 triple-doubles per wedstrijd. Iets meer dan eentje per vier wedstrijden. Dus als hij dit seizoen bijvoorbeeld nog 60 keer in actie komt en aan hetzelfde gemiddelde speelt, dan komen er nog 16 stuks bij.

En aan dat tempo beent hij binnen twee seizoenen Magic Johnson bij, en binnen een viertal seizoenen kan hij het megarecord van Robertson (181) evenaren. Maar dan moet Westbrook wel op een ongelofelijk niveau blijven presteren, gespaard blijven van zware blessures en hier en daar wat meeval hebben.

In theorie kan het dus, en het aantal van Johnson lijkt zeker haalbaar, maar het aantal van Robertson evenaren lijkt toch onwaarschijnlijk.

Bron statistieken: basketball-reference.com

Meer nieuws

Meer nieuws