Landskampioen redt zijn hachje in de slotseconden in Beker van België
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Djordjevic redt Oostende in verlenging tegen Aalst

Landskampioen redt zijn hachje in de slotseconden in Beker van België
Foto: © photonews

De basketteams uit onze eerste klasse konden dit weekend focussen op de beker en dat blijft toch een verhaal apart. Een in de competitie krasselend Aalstar leek wel herboren op het parket van Oostende. Dat moest een verlenging spelen en had daarin reddende engel Dusan Djordjevic nodig.

In de heenmatch in het Forum had Aalst al een stevige remonte gemaakt. Het verloor wel met 80-83, maar de terugmatch was gered. Via invallers Williams en Schwarz leek Oostende op eigen terrein op weg naar een soevereine zege (32-22).

UITSLUITING LASISI

Na een 1-15-tussenspurt van Aalst zag de wereld er helemaal anders uit. Ook na rust bleven de kansen voortdurend wisselen. Bij 83-86 werd een fout op Lasisi niet gefloten. Geen vrijworpen dus voor de thuisspeler, die na protest zelfs uitgesloten werd. Zo kwam er een verlenging aan te pas.

Bij 91-97 zag het er slecht uit voor Oostende. Djordjevic bediende Williams voor een bom en zorgde nadien zelf voor de aansluiting: 96-97. Casero had pech met zijn laatste driepuntpoging: geen kwalificatie dus voor Aalst. Oostende plaatste zich voor de halve finales, Charleroi en Brussels zouden hetzelfde doen.

Meer nieuws

Meer nieuws