Belgian Cats loten enorm zware groep
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Belgian Cats loten enorm zware groep
Foto: © photonews

De Belgian Cats werden dit jaar knap vierde op het WK, maar werken nu al opnieuw naar het EK in Servië toe. Daar werden ze in een loodzware poule ingedeeld.

Gastland Servië, Rusland én Wit-Rusland zijn immers allemaal landen uit de top-vijftien van de wereldranglijst. België staat zelf pas op plek 16, ondanks de mooie prestatie op het WK. “Dit is een bijzonder zware poule”, aldus bondscoach Philip Mestdagh in Het Nieuwsblad. “Al zie ik ook voordelen. We spelen onze eerste ronde niet in Letland, maar in Servië."

"Bij kwalificatie moeten we dus niet reizen. Als we barrages zouden moeten spelen, is dat ook tegen een land uit poule C en die lijkt - met alle respect - toch iets minder zwaar. We weten waarvoor we staan. Rusland en Servië zijn toplanden en ook Wit-Rusland heeft tonnen ervaring.”

Mikken op top-zes

Ann Wauters valt hem bij. "Ja, zwaarder kon bijna niet. Rusland en Servië zijn landen die kicken op de Olym­pische Spelen. Eén jaar voor Tokio 2020 zullen ze top willen zijn. Zeker Servië dan, dat voor ­eigen volk wil schitteren. Maar goed, we hebben op het EK en het WK al getoond dat we het kunnen. Als we de eerste ronde overleven, dan moeten we vol gaan voor de top zes en een bijhorende plaats op het pre­olympische toernooi.”

Meer nieuws

Meer nieuws