ANALYSE: Kan James Harden op termijn zo goed worden als die andere James, LeBron?
Mathias Vranckx
| 0 reacties

James Harden vertoont gelijkenissen met LeBron James, maar hoe goed is de Rocket nu echt?

ANALYSE: Kan James Harden op termijn zo goed worden als die andere James, LeBron?

James Harden scoorde 50 punten, veroverde 10 rebounds en leverde 11 assists af tegen de Los Angeles Lakers. LeBron James tikte af op 29 punten. De gelijkenis tussen beide basketters is niet enkel uiterlijk treffend, maar ook qua speelstijl beginnen ze stilaan op elkaar te lijken.

Gewicht

Hun fysieke presence is bij beiden imponerend. Rebounds en fouten bij de vleet. Ze stoppen nooit met lopen en durven ook in de lucht bij een dunk stevig hun lijf zetten. Zo maakte Harden gisteren nog McGee belachelijk. Dat heet nu eenmaal gewicht in de schaal werpen.

James Harden klokt af op 100 kilogram, maar moet wel nog wat patatjes eten om LeBron bij te halen. De 33-jarige weegt ruim 113 kilogram. 

Lichtvoetig

Ik ga mezelf misschien tegenspreken, maar Harden en LeBron zijn ook beiden lichtvoetig. Ze lijken soms wel te zweven over het parket. Als een slang wurmen ze zich beiden langs tegenstanders. 

Overzicht

Een passeur kunnen we beide heren ook noemen. Ze zien alles. Een no-look pass, toch niets heerlijker dan dit. Zowel Harden als LeBron kunnen met vijf spelers voor zich toch het gaatje vinden bij de infiltrerende speler. Iets wat bij anderen sowieso een block zou opleveren, is bij hen een bal in het mandje. Misschien ook omdat de tegenstanders soms iets te hard naar de supersterren opkijken. 

Meer nieuws

Meer nieuws