Goed begin, maar: "Ik ben geen fan van de Jimmy Butler trade"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Goed begin, maar: "Ik ben geen fan van de Jimmy Butler trade"
Foto: © photonews

Jimmy Butler (archieffoto) speelt al een tijdje bij de Philadelphia 76ers en doet het daar vooralsnog goed. Dat is echter vaak het geval wanneer hij bij een nieuw team terechtkomt, is hij wel de goeie keuze voor Philly?

We legden het voor aan Play Sports-commentator Glenn De Hollander. "Ik ben geen fan van die trade. Ze hebben heel wat puzzelstukken moeten weggeven zoals jongens als Covington en Saric. Dan was ik toch vol voor Kawhi Leonard (die uiteindelijk naar Toronto trok, nvdr.) gegaan. Ze doen gelijkaardige dingen, maar Kawhi is een superster en Jimmy krijgt dat label iets te makkelijk."

"Hij is misschien een top-15, top-20 speler, maar er zijn maar vijf supersterren, LeBron, Steph Curry, Kevin Durant, Kawhi Leonard en Antetokounmpo." Toch deed hij het goed in zijn eerste weken. Dat het hen op de korte termijn sterker maakt, kan zijn, maar ik wil zien wie daar de shots gaat nemen."

Niet op zijn plaats

Dat lijkt een probleem te worden bij Philadelphia. "Ze hadden al niet veel shooting meer sinds deze zomer. Enkel JJ Reddick en Shamet kunnen shooting aanbrengen, voor de rest is het zoeken. Simmons heeft de bal nodig, Embiid heeft de bal nodig en Butler ook. Benieuwd hoe ze dat gaan laten werken. Het kan hen wel een spark geven, maar nog steeds geen grote fan. Ik vind Butler niet op zijn plaats in Philadelphia."

Dat heeft te maken met zijn gedrag naast het veld. "Hij is niet de makkelijkste in de kleedkamer. Hij was het probleem in Chicago en het probleem in Minnesota."

Meer nieuws

Meer nieuws