Spektakel in de NBA: uitsluiting Jokic bepalend, Sixers halen uit in topper en een thriller over drie verlengingen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Warriors en Wizards halen het nipt terwijl Clippers ruim winnen

Spektakel in de NBA: uitsluiting Jokic bepalend, Sixers halen uit in topper en een thriller over drie verlengingen

Het was weer van dat in 's werelds beste basketbalcompetitie: spektakel van de bovenste plank. Denver, de leider in de Western Conference, ging zwaar onderuit nadat het sterspeler Jokic uitgesloten zag worden. Elders gaf 'Philly' Toronto een pak voor de broek en hield Golden State Dallas af.

Denver stond voor een lastige verplaatsing naar LA. De Clippers stonden reeds elf punten voor toen Jokic fel ging protesteren na een fout op Gortat en prompt uitgesloten werd. De thuisploeg stoomde door naar een ruime zege. Het werd 132-111.

Golden State had zijn handen vol met Dallas, dat via een alley-oop van Jordan 22-31 uitliep. De volgende tien punten gingen wel naar de Warriors. Die kwamen onder stoom in het derde kwart en leidden in het begin van het vierde met 96-88. Een bom van Curry zorgde voor een geruststellende marge. De comeback van Dallas kwam te laat: 120-116 was de eindstand.

DOMINANTE SIXERS IN TOPAFFICHE

De topaffiche tussen Philadelphia en Toronto daarentegen kende een heel ander verloop. De 76ers domineerden de laatste drie kwarts en hadden zo geen kind aan de Raptors. Opnieuw een thuiszege dus voor Philadelphia, deze keer met 126-101. Een sterke James Harden hielp Houston dan weer aan de overwinning tegen San Antonio.

BEAL EN BRYANT SCHITTEREN BIJ WIZARDS

De wedstrijd die het meeste spektakel opleverde, was verrassend Washington - Phoenix. Bij de hoofdstedelingen was Beal goed voor veertig punten en een triple-double en knalde Bryant al zijn pogingen binnen. Beide teams misten kansen om de match te beslissen, tot Green vanop de vrijworplijn aan het einde van de derde verlenging voor 149-146 zorgde.

Meer nieuws

Meer nieuws