Team World triomfeert terwijl ook Geukens, Bako en Mobley uitblinken op All Star event
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Team World klopt Team Belgium in All Star Game

Team World triomfeert terwijl ook Geukens, Bako en Mobley uitblinken op All Star event
Foto: © photonews

Als afsluiter van het jaar vond in de Lange Munte het uit Amerika overgewaaide All Star Game plaats. De Belgische spelers legden het af tegen de buitenlandse competitie met 116-127. Naast de wedstrijd was er nog aandacht voor andere disciplines. Senne Geukens won bijvoorbeeld de Skill Challenge.

Alles werd in Kortrijk dus op één dag afgehaspeld. In de nevencategorieën was er al spektakel te over. In de Skill Challenge - waarin zowel behendigheid, passing, lay-ups, driepunters en snelheid van uitvoering aan bod komen - stond er geen maat op Senne Geukens van Aalst. Hij deed in de finaleronde beter dan Walker en Lichodziijewski.

Charleroi-speler Mobley won de driepunterscontest na een spannende strijd tegen Brussels-speler Smith (23-22). In de dunkcontest scoorden Bako en Smith het maximum van dertig punten door over een afstand van bijna vijf meter te dunken. De winst ging naar Bako, want Smith had in de finale iets te lang nodig om op toerental te geraken.

DARIO HUNT MVP

Dan de All Star Game zelf. Ook daarin vooral veel spektakel met allerlei dunks en verre driepunters. Team Belgium veegde een achterstand van acht punten weg, maar zag in het slot Team World toch weer uitlopen. Dario Hunt werd met 14 punten en 8 rebounds verkozen tot All Star MVP.

Meer nieuws

Meer nieuws