Ann Wauters trekt naar het Franse Villeneuve d'Ascq... maar niet als speelster
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Ann Wauters wordt mental coach bij Villeneuve d'Ascq

Ann Wauters trekt naar het Franse Villeneuve d'Ascq... maar niet als speelster

Ann Wauters gaat bij het Franse Villeneuve d'Ascq aan de slag. Al doet ze dat niet als speelster, maar wel als mental coach en coach van de centers.

Wauters was al eens eerder aan de slag bij Villeneuve d'Ascq, maar keert nu terug in een andere rol. Ze wordt mental coach en trainster van de centers. Al benadrukt ze wel dat dit geen afscheid is van haar actieve spelerscarrière. 

De 38-jarige Wauters is al een tijdje op de sukkel met een knieblessure. Maar zolang ze niet fit is, gaat ze in een andere rol aan de slag. "In individuele sporten worden atleten vaak psychologisch begeleid, maar in teamsporten is dat nog niet systematisch het geval. Nochtans is dat een heel belangrijk aspect om de talenten van een team te ontwikkelen", citeert Sporza Wauters

Spelen met Cats

"Speelsters moeten met de druk omgaan en zich te allen tijden kunnen concentreren. Je moet de verschillende karakters kennen en begrijpen om er een team van te smeden. Ik wil mijn ervaring op dat vlak delen. Een klein detail kan het verschil maken. Bij Villeneuve d'Ascq staan de coach en de staf open voor dat aspect van topsport."

Wauters hoopt dus ook snel terug te keren als speelster. "Ik hoop in 2020 met de Belgian Cats naar de Olympische Spelen te kunnen. Maar ik wil me niet aan een club binden voor ik 100 procent fit ben. Het is lastig, want ik sta zo graag op het terrein. Maar het is mijn lichaam dat beslist", besluit Wauters. 

Meer nieuws

Meer nieuws