Bom van haast onstuitbare Harden vloert Warriors in verlenging, DeRozan haalt zijn gram tegen ex-club

James Harden is aan een fenomenale reeks bezig waarin hij wedstrijd na wedstrijd domineert met zijn scorend vermogen. In de topper bij kampioen Golden State bracht hij zijn team helemaal terug na een ruime achterstand. Om ook nog de beslissende driepunter binnen te knallen.

Golden State speelde een sterke eerste helft en dacht zijn schaapjes op het droge te hebben bij een voorsprong van 17 punten aan de rust. Onder impuls van Harden (44 punten) kwam Houston helemaal terug en werd het 119-119. Overtime dus. Ook daarin had Harden het laatste woord. Op twee seconden van het einde knalde hij Houston met een driepunter naar 134-135.

TORONTO ZWAAR ONDERUIT

Toronto ging op zoek naar de zege in San Antonio, maar kwam van een kale reis terug. De Raptors hadden in het tussenseizoen DeMar DeRozan naar de Spurs gestuurd om Kawhi Leonard te kunnen binnenhalen. Met een triple-double liet DeRozan zijn voormalige ploeg zien wat hij nog allemaal in zijn mars heeft. Hij zette San Antonio zo op weg naar een vlotte 125-107-overwinning.

De Denver Nuggets daarentegen begingen geen uitschuiver, al kregen ze de overwinning niet cadeau van Sacramento. De grote x-factor was Denver-speler Jamal Murray. De point guard was goed voor maar liefst 36 punten. De Nuggets zetten zo in de tweede helft orde op zaken en triomfeerden met 113-117.