Landskampioen haalt de hamer boven in topduel bij Antwerp
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Oostende haalt enorm zwaar uit op bezoek bij Antwerp

Landskampioen haalt de hamer boven in topduel bij Antwerp
Foto: © photonews

Twee topploegen tegenover mekaar in onze basketbalcompetitie: dat moest smullen worden. Alleen gaf één van de twee teams niet thuis. Ofwel was het andere gewoon zo goed. Wat er ook van zij: Oostende verkocht Antwerp een enorme rammeling.

De thuisploeg wist na het eerste kwart al hoe laat het was, want het scorebord gaf dan al een verschil van 17 punten aan. Antwerp hield nadien eventjes gelijke tred, maar na rust duwde Oostende weer stevig door. De Giants scoorden in de hele match amper 44 puntjes. Bij Oostende ging dat veel vlotter, wat leidde tot een 44-82-eindstand.

BRUSSELS BLIJFT WINNEN

Veel meer spanning was er in Aalst. Dat kreeg nochtans een Charleroi tegenover zich met een Mobley (32 punten) in uitstekende vorm. Toch pakte Aalstar in het slot de zege met 93-91. Brussels blijft intussen maar voortdenderen. Het pakte een zevende zege op rij in Bergen: 67-79.

Mechelen en Leuven hadden al vier matchen niet meer gewonnen. Het was Leuven dat aan die reeks een einde kon maken. Mechelen stond tegen de rode lantaarn immers zwak te verdedigen en toonde te weinig grinta onder de borden. Zo werd het een simpele 75-92 voor de Bears. Vrijdag was Limburg al gaan winnen in Luik.

Meer nieuws

Meer nieuws