Eddy Casteels schuift zijn pijlers naar voren om talent beter te maken: "Fundamenteel is dat niet zo gemakkelijk"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Casteels toont zich bij Leuven Bears coach van principes die durft te wijzigen

Eddy Casteels schuift zijn pijlers naar voren om talent beter te maken: "Fundamenteel is dat niet zo gemakkelijk"
Foto: © photonews

Driemaal coach van het jaar, evenveel keer Belgisch kampioen en dertien jaar lang actief als Belgisch bondscoach: Eddy Casteels kent het klappen van de zweep wel. Toch is hij nu al een jaar aan de slag bij het bescheiden Leuven Bears. Daar moet hij vooral met jong talent aan de slag.

En kijk, het begint stilaan te lonen. Afgelopen zaterdag pakten de troepen van Casteels in Mechelen uit met 75-92. Ook voor de ervaren toptrainer zelf een voldoening nadat hij zijn starting five door mekaar schudde. Casteels is immers een man van principes en dat laat hij zijn spelers voelen.

IEDEREEN GELIJK VOOR DE WET

"Het publiek ziet de veertig minuten in het weekend, maar als coach zie je ook alle andere momenten. De afspraak was om zaterdag op de club te zijn. want zondag begonnen we te trainen. Voor iedereen is de wet gelijk", zegt Casteels aan Basketbalkrant. "Als je er niet bent, dan start je niet."

Zijn spelers weten dus: hij is niet te beroerd om het over een andere boeg te gooien. "Als je de gewenste resultaten niet haalt en je verandert niet, kom je misschien in een doodlopend straatje terecht. Iedereen vond: het is niet goed, het kan beter. Ik heb dan geprobeerd om verandering te brengen."

LEEFTIJD INCALCULEREN

Principes hebben en voor iets staan is dus belangrijk. Geduld tonen ook. "Ik heb de verantwoordelijkheid om hen beter te maken. We hebben teveel jong talent om alleen in teamverband te denken. Fundamenteel is dat niet zo gemakkelijk. Het gaat misschien gemakkelijker als je twee, drie sterkhouders hebt. Wij hebben allemaal jongens van onder de 25 jaar. Dat moet je ook incalculeren."

Meer nieuws

Meer nieuws