Geschiedenis geschreven: voor het eerst Belgische club in achtste finales Champions League!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antwerp Giants als eerste Belgisch team ooit naar achtste finales Champions League

Geschiedenis geschreven: voor het eerst Belgische club in achtste finales Champions League!

Het Belgische basketbal viert hoogtij. Ook in de rest van Europa weten ze nu tot wat onze Belgische ploegen allemaal in staat zijn, en dan in het bijzonder het team van coach Roel Moors. De Antwerp Giants verzekerden zich immers van een plek in de achtste finales van de Champions League.

Antwerp mocht zelfs in eigen huis met 18 punten verschil van het Franse Dijon verliezen en nog was de kwalificatie een feit. Die mijlpaal wilden de thuisspelers wel opluisteren met een goede prestatie. Onder impuls van Bako had Antwerp aan het eind van het eerste kwart een voorsprong van twaalf punten te pakken.

Die voorsprong liep nog op richting de rust (36-20). In de tweede helft deed Antwerp het iets rustiger aan. Het gaf Dijon de kans om in de match te komen, maar de Giants lieten de overwinning niet meer uit handen glippen. Na veertig minuten prijkte er een 67-63 op het bord. Ze zijn het eerste Belgische team ooit dat zich kan plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.

VOLGT OOSTENDE VOORBEELD ANTWERP?

Mogelijk krijgen ze wel snel gezelschap. Oostende verloor dan wel bij het Turkse Besiktas met 80-71, maar kan zich ook nog bij de beste zestien ploegen in Europa voegen. De beslissing valt volgende week woensdag. Mits winst thuis tegen Strasbourg gaat ook Oostende een ronde verder in de Champions League.

Meer nieuws

Meer nieuws