Siakam schittert bij Toronto Raptors, Rondo ontpopt zich tot Lakers-held tegen ex-ploeg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Toronto wint vlot bij Atlanta terwijl Rondo Boston nederlaag aansmeert

Siakam schittert bij Toronto Raptors, Rondo ontpopt zich tot Lakers-held tegen ex-ploeg
Foto: © photonews

Toronto is nog steeds goed op weg om één van de hoogst geplaatste reekshoofden te worden in het Oosten. Dat bewees het met een gemakkelijke zege in Atlanta. Dan heeft Boston het toch moeilijker om regelmaat in zijn prestaties te leggen. Het liet zich 'at the buzzer' verrassen door ex-speler Rondo.

De triomf in Atlanta was voor de Raptors de veertigste overwinning van het seizoen. De uitblinkersrol ging deze keer eens naar power forward Pascal Siakam. Die kwijtte zich van zijn taak onder de borden en plukte dertien rebounds, maar zorgde met 33 punten ook voor een pak scorend vermogen. Dat resulteerde in een 101-119-eindstand.

LEBRON HEERST IN BOSTON

Dan was het in Boston wel een stuk spannender. Dankzij een sterke LeBron James - goed voor een triple-double - bleven de Lakers er tot het einde meedoen. Irving zorgde elf seconden voor tijd wel voor 128-127. Het laatste woord was echter aan Rondo, die met Boston nog de titel pakte. Met een fadeaway jumper kreeg hij zijn ex-ploeg op de knieën: 128-129.

Wie zich deze speelronde ook nog lang zal herinneren, is Orlando-speler Terrence Ross. Die moest op de bank beginnen, maar was tijdens zijn invalbeurt goed voor zes bommen en geraakte zo aan maar liefst 32 punten. Die hielpen zijn ploeg om Minnesota opzij te zetten met 122-112.

Meer nieuws

Meer nieuws