Concurrenten één voor één met de billen bloot, Toronto profiteert optimaal

Verschillende topclubs zijn opnieuw in actie gekomen in de NBA, maar er wist er slechts eentje te winnen: de Toronto Raptors. Dat kreeg met New York nu ook geen tegenstander van formaat tegenover zich. Bij concurrenten Milwaukee, Boston en Houston liep het om verscheidene redenen mis.

Toronto had steeds de controle over zijn wedstrijd, al had het finaal ook niet zoveel overschot. Kyle Lowry leverde wel weer zijn bijdrage met 22 punten. Mede daardoor trok de ploeg uit Canada toch weer aan het langste eind met 99-104.

Dat Houston naast de overwinning greep, was misschien de minst grote verrassing. Al lag het zeker niet aan James Harden: alweer goed voor 42 punten. Alleen waren er ook bij OKC meerdere knalprestaties. George scoorde 45 punten. Westbrook evenaarde het record van Wilt Chamberlain met negen triple-doubles op rij. Oklahoma besliste de match in de verlenging: 112-117.

CELTICS GEVEN HET UIT HANDEN

Boston daarentegen had altijd de overwinning thuis moeten houden. Tegen de LA Clippers kenden de Celtics een sterke start en stonden ze op een bepaald moment liefst 28 punten voor. In de tweede helft stuikte Boston helemaal in mekaar. Met 112-123 als eindstand hadden de Clippers zelfs nog wat marge. Milwaukee op zijn beurt miste sterspeler Giannis Antetokounmpo en kreeg rammel van Orlando: 83-103.