Moors ziet zijn Giants schitteren, Oostende overleeft thriller tegen Limburg

Stilaan lijken de Antwerp Giants hun schitterende Europese campagne toch ook te kunnen overbrengen naar de eigen competitie. Aalstar, nochtans ook niet in een slechte periode, werd volslagen kansloos gelaten. Oostende won ook, al leek het zichzelf in de voet te schieten tegen Limburg.

Okapi Aalstar zat aan vier overwinningen op rij, maar daar kwam er in Antwerpen geen vijfde bij. Het jeugdig enthousiasme van Antwerp was na het eerste kwart al goed voor 27-16. Bij de rust zat de thuisploeg al op rozen en ook na de pauze bleef een reactie van de Ajuinen uit. Zij kregen dan ook een ferme rammeling te verwerken: 104-74.

Een onwaarschijnlijk scenario deed zich voor aan de kust waar landskampioen Oostende een haast zekere zege bijna weggooide. Oostende speelde zich simpel naar 80-60. Match beslist, zo leek het. Maar Limburg kwam helemaal terug in de wedstrijd en in de slotfase pronkte er zowaar een 86-87 op het bord. Kesteloot schonk Oostende op aangeven van Djurisic hierna alsnog de zege.