Emma Meesseman meldt zich in Charleroi aan zijde van vrouwelijke LeBron: "Plaats bij Team America"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Emma Meeseman krijgt lof van teamgenote Brittney Griner

Emma Meesseman meldt zich in Charleroi aan zijde van vrouwelijke LeBron: "Plaats bij Team America"
Foto: © photonews

Emma Meesseman is niet meer weg te denken bij de Russische topploeg Ekaterinburg. Vanavond speelt ze in Charleroi tegen Castors Braine. Wie er ook bij zal zijn, is haar teamgenote Brittney Griner. Een basketbalicoon uit de States, die een hoge pet op heeft van Meesseman.

Meesseman haalt in Het Nieuwsblad aan hoe ze Griner heeft leren kennen. "Ik speelde eerst niet mét, maar tégen haar, in de WNBA. In mijn eerste jaar in Amerika was iedereen voor mij een ster, maar zij was wel één van de Big Three, die als eerste werd gekozen. BG is groot, hé. Je kan moeilijk naast haar kijken."

Intussen zijn ze ploeggenotes bij Ekaterinburg en is Griner helemaal weg van Meesseman. "Hoe ze beweegt, haar voetenwerk, hoe ze je op het verkeerde been zet. Het ziet er zo makkelijk uit, tot ik het probeer en denk: 'Hoe doet Emma dat?' Als ze een Amerikaanse was, had ze zo haar plaats bij Team America."

OLYMPISCHE SPELEN

Meesseman wil straks ook voortbouwen op het succes van de Belgian Cats op het WK en via het EK een ticket voor de Spelen afdwingen. "Na die match tegen Amerika kregen we veel respect van BG en andere Amerikaanse speelsters. En van veel andere ploegen, van managers van WNBA-teams... We kunnen elke match op het EK winnen. Ook al is de EK-loting geen cadeau en kunnen we geen underdog meer zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws