OKC wint thriller na twee verlengingen, Denver en Toronto bevestigen tweede plek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Oklahoma houdt met dank aan Westbrook en George Utah af na twee verlengingen

OKC wint thriller na twee verlengingen, Denver en Toronto bevestigen tweede plek
Foto: © photonews

Russell Westbrook heeft de basketbalfans in Amerika nog eens laten kirren van de pret, samen met zijn maatje Paul George. Tenzij ze voor de Utah Jazz waren. De sterspelers van OKC waren allebei goed voor meer dan veertig punten. Zo kregen ze Utah na twee verlengingen nipt op de knieën.

Het was ongetwijfeld dé spektakelmatch van de speelronde. Na de reguliere speeltijd stond het al 129-129. Na één verlenging was het 139-139. Een floater van George op goed anderhalve seconde van het einde van verlenging twee bracht OKC 148-147 voor. Daar bleef het bij. Korber legde 'at the buzzer' nog wel aan van achter de driepuntlijn, maar miste.

Zo hield Oklahoma ook wat druk op de ploeg die nog één plaatsje hoger staat in het Westen, de Denver Nuggets. Die deden in Dallas echter ook wat ze moesten doen. Vooral met een ijzersterk derde kwart maakte Denver het verschil. Het haalde zo de overwinning binnen met 104-114.

LEONARD DE HELD VAN TORONTO

Denver blijft dus op de tweede plaats staan en in het Oosten is Toronto de ploeg die deze positie bekleedt. Het kreeg San Antonio over de vloer en stond bij het ingaan van het laatste kwart drie punten achter. In het slot gingen de Raptors nog erop en erover. Leonard zorgde met een dunk voor de voorsprong en maakte het tegen zijn ex-ploeg af vanop de vrijworplijn: 120-117.

Meer nieuws

Meer nieuws