18-jarige Belg debuteert bij nationale ploeg en droomt van NBA: "Dit is waar ik zo hard voor werk"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties

18-jarige Vrenz Bleijenbergh debuteert bij nationale ploeg en droomt van NBA: "Dit is waar ik zo hard voor werk"

18-jarige Belg debuteert bij nationale ploeg en droomt van NBA: "Dit is waar ik zo hard voor werk"
Foto: © photonews

Afgelopen weekend liet bondscoach Dario Gjergja het 18-jarige toptalent Vrenz Bleijenbergh debuteren voor de Belgian Lions. De speler van de Antwerp Giants was enorm trots dat hij voor het nationale team mocht spelen.

Sinds afgelopen zomer gaat het razendsnel voor Bleijenbergh. De 2,06 meter grote speler blonk uit op het EK bij de U18. Sindsdien heeft hij een plaatsje in het A-team van de Antwerp Giants, proefde hij van onze nationale basketcompetitie én de Champions League. Sinds zondag is daar ook het nationale team bijgekomen.

“In zo’n sfeer mijn debuut mogen maken was gewoon fantastisch. Ondanks dat we al gekwalificeerd waren kwam er toch veel volk op deze wedstrijd af. De steun van de fans tegen IJsland was fantastisch. Zo debuteren was echt enorm leuk, dit is waar ik zo hard voor werk”, aldus Bleijenbergh bij Sporza.

Torenhoge ambities

De jonge Antwerpenaar knalde meteen een driepunter binnen. Wat verwacht hij van de toekomst? “Stap voor stap wil ik me bewijzen. Zoals elke jonge kerel droom ook ik ervan om ooit in de NBA te spelen. Als dat niet lukt, wil ik Europees gaan. Maar tot zover blijft mijn volledig focus op de Giants”, legt de debutant de lat hoog.

Meer nieuws

Meer nieuws