Paris Lee loodst Antwerp naar cruciale zege en beëindigt lange zegereeks van concurrent

Er moest in onze basketbalcompetitie nog een uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag afgewerkt worden en blijkt dat het dit jaar eigenlijk een echte topper is. Antwerp speelde gastheer voor leider Brussels. Dat had al twaalf keer op rij gewonnen, maar ging deze keer onderuit.

Paris Lee trok van bij het begin alle schijnwerpers naar zich toe. De guard scoorde liefst twaalf punten in het eerste kwart en hielp de thuisploeg zo aan een 23-12-bonus. Gemiste vrijworpen en een minder sterke verdediging bij de Sinjoren leek voor de ommekeer te zorgen. Via Foerts en Muya naderde Brussels tot 27-26.

De Giants kwamen na rust echter weer scherp uit de kleedkamers en pakten uit met een ijzersterk derde kwart. De bommen van Sanders, dunks van Bako en power van Jae'Sean Tate zorgden voor een geruststellende marge. Bij 72-52 was de match eigenlijk gespeeld. Het werd nog 84-68. Antwerp is in de stand nu tweede op twee punten van Brussels, maar heeft nog een match minder gespeeld.