Brussels kan zich niet meteen herpakken en verslikt zich nu ook in andere topploeg

Twaalf wedstrijden lang wisten ze bij seizoensrevelatie Brussels niet meer wat verliezen was en werd koers gezet richting de leidersplaats. Twee topaffiches kort na mekaar hebben de Brusselaars met de voeten op de grond gebracht. Na eerst Antwerp was nu ook Charleroi te sterk.

De Henegouwers zijn de laatste tijd dan ook in prima vorm en gingen op zoek naar hun vijfde overwinning op rij. In de eerste helft kon de leider nog wel volop de strijd aangaan. Brussels dook zelfs met een puntje voorsprong de rust in. In de tweede helft ging het meer balverlies lijden en verstevigde Charleroi langzamerhand zijn greep op de partij.

De thuisploeg scoorde zes punten meer in het derde kwart. Het kon zo met vijf punten voorsprong de laatste tien minuten aanvatten. Daarin werd de bonus nog een tikkeltje aangedikt. Uiteindelijk verscheen er een 89-80 op het scorebord. Charleroi rukt op naar plaats twee in de stand en nadert tot op een punt van Brussels.