Pau Gasol gaat nog meedoen voor titel, nieuwe ploeg al zeker van play-offs
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pau Gasol verlaat San Antonio voor Milwaukee

Pau Gasol gaat nog meedoen voor titel, nieuwe ploeg al zeker van play-offs
Foto: © photonews

Pau Gasol heeft zijn contract bij de San Antonio Spurs ontbonden. Daardoor kan de ervaren Spanjaard een maand voor de start van de playoffs nog een nieuwe ploeg uitkiezen. Bij leider Milwaukee willen ze hem met open armen ontvangen. Dat boekte overigens in LA zijn 48ste zege van het seizoen.

Op zijn 38ste kan Gasol zo misschien nog een gooi doen naar een nieuwe titel. Hij werd al twee keer eerder kampioen: in 2009 en 2010 bij de Lakers. Bij San Antonio kwam hij nog amper aan spelen toe. De Bucks kunnen zijn ervaring nog goed gebruiken om het succes uit de competitie om te zetten in de playoffs. Door met 120-131 te winnen bij de Lakers is Milwaukee als eerste zeker van een playoffticket.

VIER VERLENGINGEN IN ATLANTA-CHICAGO

Het waren echter staartploegen Atlanta en Chicago die alle aandacht naar zich toe trokken in een knotsgekke partij. Liefst vier verlengingen speelden de Hawks en de Bulls. Atlanta-speler Young scoorde 49 punten, bij de Bulls was LaVine goed voor 47 eenheden. Diens team ging ook met de overwinning lopen: 161-168. Het is de derde hoogste score ooit in een NBA-wedstrijd.

Ook goed nieuws was er voor de Toronto Raptors. Met nog anderhalve seconde op de klok schonk Leonard de ploeg uit Canada de zege tegen Portland: 119-117. Boston maakte een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij door in eigen huis Washington te kloppen met 107-96. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Meer nieuws

Meer nieuws