Fysieke kracht geeft doorslag: Giants doorbreken hegemonie en pronken met beker
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Geen beker voor Oostende voor de eerste keer in zeven jaar

Fysieke kracht geeft doorslag: Giants doorbreken hegemonie en pronken met beker
Foto: © photonews

De bekerfinale van 2019 gaat de geschiedenis in als een historische finale. De Antwerp Giants hebben hun bloedvorm omgezet in een prijs. Of het nu de inbreng was van Vanwijn of Bako: Oostende had er geen verhaal tegen. De kustploeg greep voor het eerst sinds 2012 naast de beker.

Zes jaar op rij kroonde Oostende zich tot bekerwinnaar. Antwerp lijkt echter klaar om de troon van het team van Gjergja te bestormen. Het maakte eigenlijk al het verschil in het eerste kwart (12-20). Oostende zou in Vorst Nationaal deze kloof nooit echt gedicht krijgen.

Er waren wel pogingen om terug te keren. In het tweede kwart stond het zelfs 25-26, waarna Antwerp weer ruimschoots uitliep. Bij 51-70 hadden de troepen van Roel Moors hun schaapjes op het droge. De Antwerpenaren waren sterker in de breedte en ook fysiek de betere ploeg.

BAKO MVP

Finaal naderde Oostende nog wel tot 70-76, maar meer zat er niet in. Mat Bako was langs Antwerpse kant het grootste feestvarken. Hij zette zijn dominantie onder de borden om in 17 punten en werd dan ook verkozen tot MVP.

Meer nieuws

Meer nieuws