? Oostende lijdt nipt verlies in Europese kwartfinale, alles wel nog mogelijk in terugmatch

In de Europa Cup zijn ze stilaan toe aan de eindfase van het toernooi. De kwartfinales zijn ondertussen aangebroken. Nadat het in de vorige ronde Groningen uitschakelde, staat Oostende nu tegenover Varese. De heenmatch werd door de kustploeg nipt verloren met 70-73.

Bij Varese, de nummer vijf uit de Italiaanse competitie, deden met Jean Salumu en Dominique Archie twee ex-spelers van Oostende mee. De Italianen hadden in de eerste helft de bovenhand. Ze bouwden geleidelijk aan een voorsprong uit en bij de rust stond er een kloof van tien punten op het bord.

HOOP LAAIT WEER OP

Oostende reageerde wel fraai met een sterke tweede helft. Vooral in het derde kwart laaide de hoop op een overwinning weer helemaal op. Het won dat kwart met zes punten verschil, maar geraakte nadien toch niet over zijn tegenstander. Het werd een nederlaag met drie puntjes verschil. Fieler was de Oostendse topschutter met twintig punten.

Volgende woensdag staat de terugmatch in Varese op het programma. Oostende zal daar dus moeten winnen met vier punten verschil. Een hele zware en moeilijke opgave, maar toch ook geen onhaalbare, zeker gezien het spelpeil uit de tweede helft.