? Spektakel in eigen land: zware uithaal Oostende, monster dunk in Charleroi en buzzer-beater in Mechelen

? Spektakel in eigen land: zware uithaal Oostende, monster dunk in Charleroi en buzzer-beater in Mechelen
Foto: © photonews

De meeste wedstrijden van de twintigste speeldag in onze basketcompetitie zijn al afgewerkt en hebben zeker niet teleurgesteld. Oostende liet nog eens zien waarom het de kampioen is. Charleroi kon genieten van een nieuwe aanwinst. Mechelen-Luik werd pas beslist door een buzzer-beater.

Charleroi had vorige week nog verloren in Limburg bij de terugkeer van Brian Lynch als coach van United. Geen wonder dat Charleroi op revanche belust was. Uitblinker Mobley stuwde zijn team met 28 punten naar een gemakkelijke overwinning: 99-80. Ook Anthony Beame, nieuw bij de ploeg sinds vorige maand, maakte indruk met 15 punten en een waanzinnige monster dunk.

Ook in Oostende-Leuven trok de thuisploeg het laken overtuigend naar zich toe. De landskampioen toonde een enorme drive en liet de bezoekers van bij de tip-off eigenlijk geen schijn van kans. Zeker in de eerste drie kwarts kwam Leuven amper aan scoren toe. Het moest uiteindelijk nog blij zijn dat het net geen veertiger rond de oren kreeg. Het werd 89-50.

OLAH VERMIJDT VERLENGING

Veel spannender was het in Mechelen, dat rode lantaarn Luik over de vloer kreeg. Mechelen stond in het laatste kwart veertien punten voor, maar op veertien seconden van het einde hingen de bordjes weer in evenwicht. Een floater van uitblinker Alexandru Olah verhinderde 'at the buzzer' verlengingen: 86-84. Mechelen komt zo in de stand op gelijke hoogte van Aalst, dat met 81-87 verloor van Bergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws