? Raptors geklopt door buzzer-beater van in het midden van het terrein(!), Houston naar play-offs
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jeremy Lamb vloert Toronto met onvoorstelbare buzzer-beater

? Raptors geklopt door buzzer-beater van in het midden van het terrein(!), Houston naar play-offs
Foto: © photonews

Jeremy Lamb is de man die over alle tongen gaat in de NBA. Lamb, slechts invaller bij Charlotte, schonk zijn team in de slotseconde verrassend de zege in Toronto door de bal van in het midden van het terrein in de ring te mikken. Elders verzekerde Houston zich van een plek in de play-offs.

Toronto had het de hele wedstrijd lang lastig om zijn draai te vinden en begon het laatste kwart zelfs met een achterstand van twaalf punten. Het leek erop dat de Raptors toch voor de ommekeer hadden gezorgd toen de jumper van Leonard zorgde voor een score van 114-112. Dan moest het moment van Lamb nog komen: een mirakelshot van half-court en 114-115 'at the buzzer'.

Zo loopt leider Milwaukee nog een wedstrijd uit op Toronto. De Bucks gaven in eigen huis Cleveland een pak voor de broek: 127-105. Nog in de Eastern Conference verstevigde Indiana zijn vierde plaats door Denver rammel te geven: 124-88. De Pacers konden rekenen op een uitmuntende Bogdanovic, die amper miste en in totaal 35 punten scoorde.

In het Westen profiteerde Golden State van de uitschuiver van Denver om zichzelf wat extra ademruimte te bezorgen. Het won met 121-114 van Detroit. Houston is als derde in de rangschikking daar nu zeker van deelname aan de play-offs. Het ging winnen op het terrein van New Orleans met 90-113.

Voorts was er nog een individuele knalprestatie het vermelden waard. San Antonio-speler Aldridge heerste in de TD Garden in Boston. De Celtics kregen een ferme oplawaai: 96-115. Boston en San Antonio kunnen nu exact hetzelfde rapport voorleggen: 43 zeges, 31 nederlagen.

Meer nieuws

Meer nieuws