Paul Vervaeck ziet de spanning stijgen in onze basketbalcompetitie: "Zonder druk kun je dit beroep niet doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Paul Vervaeck moet druk voelen om zijn job uit te oefenen

Paul Vervaeck ziet de spanning stijgen in onze basketbalcompetitie: "Zonder druk kun je dit beroep niet doen"
Foto: © photonews

Nu de reguliere competitie in de tweede seizoenshelft zit, wordt er al eens gemakkelijker naar de rangschikking gekeken en verhoogt de druk. Daar weten ze in Mechelen alles van. Het speelde twee wedstrijden tegen rode lantaarn Luik die het moest winnen en dat deed het ook.

De ene keer al wat gemakkelijker dan de andere. In Luik werd er met zeven punten verschil gewonnen, maar thuis was er een buzzer-beater nodig. Spanning ten top. "Zonder druk kun je dit beroep niet doen", verwoordt Mechelen-coach Paul Vervaeck het. "Al is het geen schrik om te winnen of te verliezen. We wisten dat dit twee belangrijke wedstrijden waren."

De voormalige trainer van de nationale U20 probeert het wel in de juiste context te plaatsen. "Aan de andere kant: welke wedstrijd is niet belangrijk? Het is wel zo dat als je zesde of zevende plaats wil ambiëren, dit wedstrijden zijn die je moet winnen. Alles wat je dan nog tegen de top drie kan meepikken, is extra."

BACK-TO-BACKS

In ieder geval: spelers van verschillende ploegen zullen stilaan wel beginnen te voelen wat er allemaal op het spel staat. "Het is heel veel het mentale. Je moet de focus kunnen houden tot het laatste. We komen nu in het stramien van die back-to-backs. Dan is het werken aan de juiste focus en kwestie van iedereen gezond te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws