Sprookje Antwerp Giants blijft maar duren: halve finales Champions League liggen voor het grijpen!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Giants vat terug match in halve finales aan met bonus van vijftien punten

Sprookje Antwerp Giants blijft maar duren: halve finales Champions League liggen voor het grijpen!
Foto: © photonews

Naast het feit dat het op nationaal niveau meedoet voor de titel lijkt Antwerp dit jaar ook volledig door te groeien naar de status van Europese topploeg. Dat mag echt wel besloten worden nu de club op de rand van de halve finales in de Champions League staat. Ook in Novgorod werd dus gewonnen.

Nizhny Novgorod ontving de Antwerp Giants vandaag voor de heenmatch in de kwartfinales van de Champions League. De Europese campagne is al lang geslaagd voor de troepen van Roel Moors, maar ze blijven presteren. Ook in deze wedstrijd toonden ze zich competitief: met 42-42 gingen ze de rust in.

AFWERKING BOVEN 50%

Dan moest die haast perfecte tweede helft nog komen. Er werd in totaal afgewerkt aan meer dan vijftig procent. Ook meer dan de helft van de driepuntpogingen vloog binnen. Bovendien plukten de Giants ook vijf rebounds meer dan de tegenstrever.

Dit alles leverde Antwerp een bonus van tien punten op aan het eind van het derde kwart. In de laatste tien minuten liep het nog enkele punten extra uit. Antwerp won met 68-83 en mag die bonus volgende week verdedigen in de terugmatch. Paris Lee was topschutter met 24 punten.

Meer nieuws

Meer nieuws