Aalstar reageert sterk op monsternederlaag en ontslag van coach
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Aalstar heeft revanche voor zware nederlaag beet

Aalstar reageert sterk op monsternederlaag en ontslag van coach
Foto: © photonews

Het zijn back-to-backs in onze competitie en dan kan het al eens verkeren. Vrijdagavond nog ging Aalstar met enorm zware 104-68-cijfers onderuit in Limburg. Coach Gaumin mocht prompt opkrassen. Een dag later waren de rollen omgekeerd: de Aalstenaren wonnen thuis vlot van Limburg.

Door het ontslaan van trainer Gaumin zorgde het bestuur voor een shockeffect en dat was ook te zien aan de prestaties van de Aalsterse spelers op het terrein. In het eigen Forum kunnen die nog altijd iets meer. Zach Thomas (19 punten) en Thomas Van der Mars leidden de charge. Ze waren elk ook goed voor tien rebounds. Aalst won met 100-84.

Ook Mechelen revancheerde zich overigens voor de nederlaag die het een dag eerder leed in Bergen. De match leek kort voor rust al gespeeld toen de nummer vijf uit de stand 21 punten achter kwam. De bezoekers knokten terug in het derde kwart, maar Kangoeroes herwierf de controle: 80-72. Het trio Love - Olah - Kanda was goed voor respectievelijk 17, 16 en 15 punten.

AALST EN KANGOEROES DELEN PLEK ZES

De 17 punten van Smith maakten dus weinig uit voor Bergen, dat vrijdag in eigen huis Kangoeroes nog geklopt had met 84-78. De speeldag wordt zondagavond en maandag nog vervolledigd. Voorlopig leggen Aalst en Mechelen samen beslag  op de zesde plaats. 

Meer nieuws

Meer nieuws