Na riante uitgangspositie doen Antwerp Giants er nog zege bovenop: de Final Four is een feit!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antwerp Giants naar Final Four na nieuwe zege tegen Novgorod

Na riante uitgangspositie doen Antwerp Giants er nog zege bovenop: de Final Four is een feit!
Foto: © photonews

De troepen van Roel Moors hebben het geflikt: de Giants gaan naar de Final Four van de Champions League! Ze horen dus bij de vier beste teams in Europa. De basis voor de kwalificatie legden ze al in de heenmatch. In de Lotto Arena maakte Antwerp het helemaal af met 66-61.

Giants begon aan de partij met een riante bonus van vijftien punten. Bovendien miste Novgorod sterkhouder Kendrick Perry. De scores lieten aanvankelijk wat op zich wachten, maar de defensieve rebounds waren van groot belang. Zo zat Antwerp na het eerste kwart al helemaal op rozen: 19-12.

De Antwerpse invallers diepten de voorsprong uit naar twaalf punten bij de rust. Van enige spanning in de ontmoeting was geen sprake meer, de uitslag uit de heenmatch meegerekend. Na kwart drie stond er nog altijd een kloof van elf punten op het scorebord. Dat de Russen nog wat knabbelden, deed niets meer ter zake.

FINAL FOUR IN SPORTPALEIS?

Antwerp heeft geschiedenis geschreven: het is de eerste Belgische club ooit die zich weet te plaatsen voor de laatste vier in de Champions League. Het gaat zich nu wellicht ook kandidaat stellen om de Final Four zelf te organiseren. Mogelijk gebeurt dat dan in het Sportpaleis.

Meer nieuws

Meer nieuws