Daniel Goethals beleeft primeur in zijn tien jaar als trainer
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Goethals verloor pas voor het eerst van ex-club Kangoeroes

Daniel Goethals beleeft primeur in zijn tien jaar als trainer

Daniel Goethals trekt vrijdagavond richting Luik om de rode lantaarn te bekampen. Op de vorige speeldag ging de trainer van Bergen nog op bezoek bij zijn ex-club Kangoeroes. De huidige ploeg van Goethals verloor en dat is eigenlijk al nieuws op zich.

Want de 49-jarige Goethals had sinds zijn vertrek bij Kangoeroes al elke ontmoeting met zijn ex-club gewonnen. Keer op keer haalde de man die al tien jaar in het trainersvak zit de bovenhand, maar er moest ooit een einde aan komen. "Ik heb negen wedstrijden gecoacht tegen Kangoeroes en nu deze. Tien in totaal. Er zaten ook twee bekermatchen bij. Negen heb ik gewonnen. Negen op tien. Niet slecht, hé."

Zij scoorden bijna 75% aan tweepunters 

Daniel Goethals

Inderdaad. Niet slecht. Verre van. Blijft het feit dat hij met Bergen die laatste wedstrijd verloor en daar waren ook redenen voor. "We leden teveel balverlies en stonden easy baskets toe. De organisatie was niet goed, de manier van screenen ook niet. Zij scoorden bijna 75% aan tweepunters. Dan is het moeilijk om een overwinning te behalen."

Toch neemt Goethals zijn spelers niet kwalijk en hoopt hij gewoon op een beter resultaat in de volgende match. "De spelers hebben alles gegeven op het terrein,, alleen niet altijd op de beste manier. Ze hadden zeker de juiste energie. Ik blijf dus positief." Daar heeft de coach ook reden toe, want zijn team staat nog altijd mooi vijfde in de stand.

Meer nieuws

Meer nieuws