Antwerp lachende derde na verlies van Oostende in topper

De 23ste speeldag in onze eigen competitie is geopend met een onvervalste topper. Landskampioen Oostende ging bezoek bij Charleroi. Dat moest winnen om in de stand op gelijke hoogte te komen en deed dat ook. Het is tevens een goede zaak voor Antwerp, dat nog wedstrijden te goed heeft.

Onder impuls van Dario Hunt kwam Charleroi sterk uit de kleedkamers. Een prima eerste helft van de thuisploeg zorgde voor een kloof van dertien punten aan de rust. In het derde kwart waren beide teams mekaar waard, waardoor Charleroi de overwinning voor het grijpen had.

SPANNING IN LAATSTE KWART

Toch kwam deze nog in gevaar: de Henegouwers zagen de kustploeg in het laatste kwart naderen tot op twee punten. Oostende geraakte niet meer over zijn tegenstander heen. Spirou Charleroi trok met 77-72 aan het langste eind.

De twee ploegen delen voorlopig de leiding met 39 punten. Charleroi heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Antwerp heeft 38 punten, maar staat nog twee matchen achter en kan door deze te winnen dus de feitelijke leider worden. Eén van die twee matchen werkt het vrijdagavond al af. Dan wordt de huidige speeldag vervolledigd.