De kaarten liggen goed: Final Four ook daadwerkelijk in Sportpaleis?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sportpaleis in poleposition om Final Four te organiseren

De kaarten liggen goed: Final Four ook daadwerkelijk in Sportpaleis?
Foto: © photonews

Een massa Antwerpse fans die hun favoriete ploeg aanmoedigen in het Sportpaleis: het zou zomaar een beeld uit de komende Final Four kunnen zijn. Antwerp zit samen met Tenerife, Bologna en Bamberg in de Final Four van de Champions League. De bestemming moet nog gekozen worden.

Welke plek mag die Final Four organiseren? Het is een vraag die vandaag beantwoord zal worden. In afwachting van het uitsluitsel ligt het Antwerpse Sportpaleis alvast in poleposition. Wat in het voordeel van Antwerpen speelt, is dat de secretaris-generaal van FIBA Europe enkele jaren geleden aanwezig was op Night of the Giants en onder de indruk was van de organisatie en de sfeer.

LOTING OP 10 APRIL

Een goed woordje van Kamiel Novak zal zeker geen kwaad kunnen. De Final Four wordt afgewerkt op drie en vijf mei. Na de bekendmaking van de stad die het evenement mag organiseren, is het uitkijken naar de loting volgende week woensdag 10 april.

Het succes van Antwerp in Europa heeft overigens ook effect op de kalender van de Belgische competitie. De competitiewedstrijden van de Giants tegen Aalstar, die voorzien waren voor drie en vier mei, zullen moeten worden uitgesteld.

Meer nieuws

Meer nieuws