🎥 Schema play-offs bekend: Detroit kaapt overtuigend laatste ticket weg, Wade zwaait uit met triple-double
Redactie
| 0 reacties

Detroit Pistons verzekert zich als laatste van plaatsje in de play-offs

🎥 Schema play-offs bekend: Detroit kaapt overtuigend laatste ticket weg, Wade zwaait uit met triple-double

Het voorspel van de reguliere competitie zit erop. Het echte werk komt er nu aan, met name de play-offs. Op de laatste speeldag van de competitie restte er nog één vraag: wie zou zich als laatste team het seizoen nog kunnen verlengen? Detroit, oftwel 'Motor City', of Charlotte?

Charlotte moest in eigen huis de maat nemen van Orlando om nog een kans te maken. Elke ploeg had één speler die heel veel hooi op zijn vork nam. Kemba Walker scoorde voor Charlotte liefst 43 punten. Terrence Ross nam er als invaller bij Orlando 35 voor zijn rekening. Die laatste kreeg ook wat meer hulp van zijn ploegmaats en zo werd het 114-122.

Door de nederlaag van Charlotte moest Detroit zelfs niet meer winnen, maar dat deed het toch. Het kreeg met New York dan ook niet meteen de sterkste tegenstander tegenover zich. De Knicks kwamen nooit aan de leiding. Detroit daarentegen stond op een bepaald moment veertig punten voor. Uiteindelijk vonden ze 89-115 een voldoende groot verschil bij de Pistons.

AFSCHEID VAN WADE EN NOWITZKI

Ook naast de strijd om het laatste ticket voor de play-offs stonden er nog enkele interessante matchen op het menu. Dwayne Wade (13x All-Star) en Dirk Nowitzki (14x All-Star en 1x MVP) speelden hun laatste match. Wade rondde af in stijl: met een triple-double bij Brooklyn, ook al trok zijn team Miami aan het kortste eind. Ook Nowitzki verloor met Dallas bij San Antonio zijn laatste partij.

Voor anderen gaat het seizoen uiteraard gewoon verder. Hieronder het schema voor de eerste ronde van de play-offs:

Westen

Golden State (1) - LA Clippers (8)
Houston (4) - Utah (5)
Portland (3) - Oklahoma (6)
Denver (2) - San Antonio (7)

Oosten

Milwaukee (1) - Detroit (8)
Boston (4) - Indiana (5)
Philadelphia (3) - Brooklyn (6)
Toronto (2) - Orlando (7) 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws