Belgian Lion Elias Lasisi krijgt monsterschorsing voor fikse duw aan scheidsrechter
Redactie
| 0 reacties

Elias Lasisi geschorst tot eind 2019 voor duw aan scheidsrechter

Belgian Lion Elias Lasisi krijgt monsterschorsing voor fikse duw aan scheidsrechter
Foto: © photonews

Kopzorgen in Oostende: het moet het de rest van het seizoen meer dan waarschijnlijk stellen zonder Elias Lasisi. Die is door de Disciplinaire Commissie van de Pro Basketball League zelfs geschorst tot eind 2019 voor een duw aan een scheidsrechter. Oostende kan wel nog in beroep gaan.

Voorbije dinsdag speelde Oostende in Luik. In het vierde kwart oordeelde scheidsrechter Nick Van den Broeck op een bepaald moment dat Lasisi een overtreding beging, wat bij deze speler een woede-uitbarsint ontlokte. Lasis werkte Van den Broeck tegen de grond en werd meteen uitgesloten.

BEROEP NIET OPSCHORTEND

De Disciplinaire Commissie oordeelt dat er sprake was van 'vrijwillig fysiek contact' van de kant van Lasisi en heeft een schorsing uitgesproken voor de rest van het jaar. Zijn club heeft 48 uur de tijd om in beroep te gaan, maar gezien de ernst van de feiten zal dat beroep zeker niet opschortend werken.

Zolang de beroepsprocedure duurt, blijft de speler dus geschorst en kan Oostende geen beroep doen op zijn forward. Die kon overigens nog zwaarder geschorst zijn, want op fysiek contact met een scheidsrechter staat een maximale straf van drie jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws