🎥 Curry toont Warriors de weg, Toronto laat zich meteen vloeren door driepunter op drie seconden van het einde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Golden State in tegenstelling tot Toronto goed van start in de play-offs

🎥 Curry toont Warriors de weg, Toronto laat zich meteen vloeren door driepunter op drie seconden van het einde
Foto: © photonews

Titelverdediger Golden State heeft de play-offs uitstekend ingezet. Stephen Curry, de ster van de ploeg, was dan ook in bloedvorm en scoorde 38 punten. Toronto, een titelkandidaat uit de Eastern Conference verging, het veel minder goed. Het verloor thuis verrassend van Orlando.

De MVP van 2015 en 2016 had er wel zin in om een showtje op te voeren in de Oracle Arena. Naast zijn 38 punten waren de 15 punten van Curry misschien wel het opmerkelijkst, aangezien hij niet erg groot is. De Clippers hadden nog een antwoord op het eerste offensief van de thuisploeg, maar nadien bouwde Golden State een comfortabele voorsprong uit en won het met 121-104.

'PLAYOFF LOWRY' AFGESTRAFT DOOR AUGUSTIN

Bij Toronto was Kyle Lowry, één van de belangrijke pionnen, totaal niet op de afspraak. Zo werd het een moeilijke wedstrijd tegen Orlando. Een achterstand van 16 punten werd nog wel uitgewist en Leonard zorgde met een baseline jumper voor 101-99. Via een lay-up en een driepunter van Augustin stond het drie seconden voor tijd 101-104. Daar bleef het bij, want een driepuntpoging van Leonard leverde een airball op.

Er waren overigens nog twee wedstrijden waarin de uitploeg het haalde. Ondanks de 36 punten van Jimmy Butler kwam Philadelphia als collectief minder goed voor de dag. Brooklyn ging winnen bij Philly met 102-111. Denver kon in zijn eerste duel niet op tegen San Antonio: 96-101. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws