Emma Meesseman blijft de prijzen opstapelen en mag opnieuw genieten van Europese trofee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Emma Meesseman wint al voor derde keer de Euroleague

Emma Meesseman blijft de prijzen opstapelen en mag opnieuw genieten van Europese trofee

En of de carrière van Emma Meesseman in de lift zit. De Belgian Cat blijft schitteren op het internationale toneel. Met Ekaterinburg won ze al voor de derde keer de Euroleague, de Champions League basketbal voor vrouwen. In de finale moest een andere Russische club eraan geloven.

Ekaterinburg, dat zo de vijfde Europese  titel uit de geschiedenis behaalde, heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot onvervalste topclub. Het stond de voorbije vier jaar telkens op de Final Four, met Emma Meesseman. In 2016 en 2018 had onze landgenote al mee mogen vieren bij het winnen van de Euroleague.

MEESSEMAN BIJ DE UITBLINKERS

Dat deed ze deze keer nog eens netjes over. Tegenstandster in de finale was Dynamo Kursk. Dat kreeg een 91-67 aan de broek. Emma Meesseman was bij Ekaterinburg één van de uitblinkers. Dat geven ook haar statistieken aan. In 26 minuten was de Belgische goed voor 13 punten, één rebound en twee assists.

Haar club krijgt overigens binnenkort de kans om nog eens af te rekenen met Dynamo Kursk. De twee ploegen treffen elkaar immers ook in de finale van de play-offs in Rusland. Die gaat deze week van start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws