Charleroi ziet na ware thriller kans om te naderen op Oostende en Antwerp verloren gaan

Er moest nog één wedstrijd van de 26ste speeldag in onze competitie afgewerkt worden: het duel tussen Spirou Charleroi en Okapi Aalstar. Als derde in de stand werd Charleroi bestempeld als favoriet voor deze wedstrijd, maar het kon de verwachtingen niet inlossen.

In de eerste helft werd al duidelijk dat Charleroi het niet onder de markt had met Aalstar, dat slechts achtste staat. Bij de rust had de thuisploeg het tij nog altijd niet weten te keren. Met een achterstand van zes punten moest Charleroi weer richting de kleedkamers.

Ook na de pauze bleef Aalstar competitief, maar Charleroi kon wel wat aan die achterstand gaan knabbelen wat uiteindelijk tot een zeer spannend slot leidde. Uiteindelijk slaagde Spirou er net niet in om erop en erover te gaan; het bleef steken op 73-74. Mooie overwinning dus voor Aalst terwijl Charleroi een kans verpest om te naderen op Oostende en Antwerp.

VRIJDAG CHARLEROI - ANTWERP

Op de volgende speeldag staan alle wedstrijden op vrijdagavond geprogrammeerd. Charleroi mag dan weer in eigen huis aan de slag voor een echte topaffiche. De Antwerp Giants komen immers langs.