Ongezien! Lou Williams leidt LA Clippers naar grootste comeback in de geschiedenis van play-offs tegen titelverdediger

Een verrassing van formaat in de play-offs. Na het tweede duel in de serie tussen het eerste en achtste reekshoofd in het Westen hangen de bordjes gelijk. Golden State leek nochtans op weg naar alweer een vlotte zege, tot Lou Williams ontplofte en de Clippers weer terugbracht in de serie.

Golden State had relatief gemakkelijk de eerste wedstrijd gewonnen en een dubbele voorsprong voor het grijpen had na een prima eerste helft in wedstrijd twee. De voorsprong van de Warriors bij de rust bedroeg 23 punten. Na een 3-point-play van Kevin Durant in het derde kwart werd het 94-63. Niemand die nog een cent gaf voor de kansen van de Clippers.

COUSINS OUT BIJ GOLDEN STATE

Toch kwamen de bezoekers nog helemaal terug onder impuls van invaller Williams, die maar liefst 36 punten scoorde. In de slotminuten was Williams samen met Shamet ook beslissend, waarna Harrell het afmaakte vanop de vrijworplijn. Zo won LA met 131-135. Golden State verloor overigens ook nog Cousins door een blessure.

Ook in de serie tussen Philadelphia en Brooklyn staat het 1-1. Philadelphia had de eerste wedstrijd verloren, maar zette orde op zaken in de tweede match. Met name door een ijzersterk derde kwart te spelen, wat de ploeg op pad zette om zwaar uit te halen met 145-123.