Antwerp delft het onderspit met één schamel puntje en moet hierdoor leidersplaats afstaan

Het blijkt nog steeds niet simpel om Europees hoogtij te vieren en tegelijkertijd ook door de competitie te razen. Antwerp kreeg een verraderlijke verplaatsing voorgeschoteld en verslikte zich in Charleroi. Daardoor is Oostende opnieuw leider in onze nationale competitie.

Charleroi - Antwerp was de meest tot de verbeelding sprekende affiche van de speeldag. De bezoekers hadden in de eerste helft de controle over de match en gingen rusten met een voorsprong van elf punten. Onder impuls van Mobley (26 punten) wisten de Karolo's hun achterstand helemaal uit en in het vierde kwart deden ze nog één puntje beter dan hun tegenstander.

OOSTENDE KOMT OP GANG NA EERSTE KWART

Daardoor kreeg Oostende de kans om opnieuw de leidersplaats te pakken en dat lieten de kustboys niet liggen. Mechelen Kangoeroes speelde nog wel een prima eerste kwart. Nadien was het al Oostende wat de klok sloeg. Het zorgde voor een overduidelijke score na veertig minuten: 59-74.

Er stonden nog drie andere duels op het programma. Brussels blijft mooi meedraaien na een 76-93-zege in Luik. Aalstar hakte Leuven in de pan met 94-72. Limburg United moest het in een spannende partij afleggen tegen Bergen: 81-85.