Limburg United jaagt weer leven in de strijd om de vijfde plaats

De troepen van Brian Lynch hebben ferm van zich afgebeten in de nationale competitie. Ze hebben de eerste van de back-to-back-wedstrijden van het weekend naar hun hand gezet. Limburg ging winnen in Bergen en krijgt zo de vijfde plek weer een beetje in het vizier.

Bergen bekleedt momenteel immers de vijfde plaats in de stand, Limburg staat zesde. De kloof tussen beide teams was wel groter geworden doordat Bergen in Limburg was gaan winnen met 81-85. Toen de twee ploegen mekaar een dag later opnieuw troffen in Henegouwen, waren de rollen omgekeerd.

Mike Smith was de beste schutter in deze wedstrijd met 24 punten. Toch kon hij de thuisnederlaag voor zijn ploeg niet verhinderen. Met 36-38 bij de rust kon het nog alle kanten uit. In het derde kwart liet zowel Bergen als Limburg 22 punten optekenen.

LIMBURG MAAKT HET AF IN LAATSTE KWART

Het was dus nog steeds een spannende partij toen het laatste kwart aanbrak. Het was Limburg dat over de beste eindsprint beschikte. Met 20-25 zetten de bezoekers de laatste tien minuten naar hun hand. Zo konden ze met de overwinning huiswaarts keren. Het werd 78-85.