🎥 Boston plaatst zich voor volgende ronde, ook Golden State en Toronto dicht bij kwalificatie
Redactie
| 0 reacties

Boston zet Indiana met 'sweep' opzij in eerste ronde play-offs

🎥 Boston plaatst zich voor volgende ronde, ook Golden State en Toronto dicht bij kwalificatie
Foto: © photonews

De eerste ploeg die al zeker de eerste ronde van de play-offs overleeft, is bekend: de Boston Celtics. Boston won immers ook het vierde duel van Indiana en zet de Pacers dus met een droge 4-0 opzij. Ook voor Golden State en Toronto ziet het er goed uit na glansprestaties van Durant en Leonard.

Aangezien Indiana de eerste drie matchen van zijn serie verloren had, moest het winnen om zijn seizoen levend te houden. Het ging het laatste kwart in met een achterstand van één puntje: spanning troef dus. Boston had naar het einde toe nog een tussenspurt in huis: driepunters van Hayward en Morris, met een dunk van Tatum tussendoor, maakte er 87-98 van. Indiana vliegt uit de play-offs na een 106-110-nederlaag.

Nog in het Oosten had Toronto al een kleine voorsprong te pakken in zijn serie tegen Orlando en het is inmiddels uitgelopen naar 3-1. De Magic kon in de vierde wedstrijd immers geen vuist maken. Dat had veel te maken met een geweldige Kawhi Leonard bij de Raptors. Leonard looste zijn team met 34 punten naar 85-107.

Golden State had meer dan één speler die zo'n grote impact konden uitoefenen: Durant (33 punten) en Thompson (32 punten) heersten in LA. De Clippers trachtten om daar iets tegenover te zetten, maar moesten finaal het hood buigen met 105-113. Daardoor staat ook Golden State in zijn serie 3-1 voor.

EXIT DREIGT VOOR OKLAHOMA

Dat id took het geval is voor Portland, is ietsje opvallender. Met Oklahoma kreeg dat toch een niet te onderschatten tegenstander voorgeschoteld. Bovendien had Portland in de competitie viermaal verloren van OKC. Dat kon in zijn vierde duel in de play-offs overigens rekenen op een sterke George (32 punten), maar Portland was als team beter: 98-111.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws