Emma Meesseman blijft garantie op succes: daar is de volgende titel alweer!
Redactie
| 0 reacties

Meesseman opnieuw kampioen in Rusland met Ekaterinenburg

Emma Meesseman blijft garantie op succes: daar is de volgende titel alweer!
Foto: © photonews

Clubs die titels willen pakken, weten wat gedaan: Emma Meesseman aantrekken: dat hebben ze bij het Russische Ekaterinenburg destijds goed bekeken. Na eerdere successen dit seizoen in bekercompetities is Ekaterinenburg nu ook voor het vierde jaar op rij landskampioen geworden.

Anderhalve week geleden verlengde Ekaterinenburg al de titel in de Euroleague, waar het in de finale de maat nam van Dinamo Koersk. Dat was ook de tegenstander in de finale van de play-offs in eigen land. Ook nu kon Dinamo Koersk Ekaterinenburg amper iets in de weg leggen.

Meesseman en haar ploegmaats hadden immers de eerste twee wedstrijden van de finaleserie al gewonnen. Winst in de derde match, op het terrein van de tegenstander, en de titel zou binnen zijn. Dinamo maakte er deze keer wel een spannend duel van. Toch trok Ekaterinenburg aan het langste eind met 64-68 en kon er dus gevierd worden.

NU NAAR WNBA

In die beslissende finalewedstrijd scoorde Emma Meesseman negen punten. De Belgian Cat won met haar club ook al de Russische beker. Ze trekt nu naar de Verenigde Staten voor het WNBA-seizoen. Daarin zal ze aantreden voor de Washington Mystics.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws