Antwerp en Oostende delen klappen uit

Er zijn verschillende ploegen die nog hopen op de titel, maar Antwerp en Oostende hebben nog eens laten zien waarom zij wellicht de grootste titelkandidaten zijn. Allebei behaalden ze een ruime overwinning in eigen huis. Antwerp bracht zelfs een verschil van dertig punten op het bord tegen Bergen.

Dat zie je toch nog niet in elke wedstrijd en had vooral te maken met het feit dat Bergen met name in het eerste kwart amper scoorde. Antwerp domineerde de volledige partij. De scores werden dus mooi verdeeld. Schoepen was met 16 punten topschutter. De Giants wonnen de match uiteindelijk met 89-59.

Oostende was nagenoeg even dominant in zijn wedstrijd tegen Aalstar. Enkel in het laatste kwart haalden de kustboys de voet enigszins van het gaspedaal, omdat ze het zich ook konden permitteren. Oostende was dan al lang zeker van de zege en blikte de bezoekers in met 89-69.

OOK CHARLEROI EN BRUSSELS FOUTLOOS

In het spoor van de twee grote titelkandidaten volgen Charleroi en Brussels, die allebei ook thuismatchen wonnen. Charleroi klopte Mechelen met 88-70. Brussels versloeg het taaie Limburg met 88-81. Dan was er ook nog het duel tussen de twee staartploegen. Leuven verloor van Luik met 76-78.