๐ŸŽฅ Jokic loodst Denver naar volgende ronde in beslissend duel, Toronto ziet ijzersterke Leonard

De eerste Game 7 uit deze play-offs heeft plaatsgevonden in het Pepsi Center in Denver. Alles of niets was het voor Denver en San Antonio. Met een krappe zege plaatste de thuisploeg zich voor de volgende ronde. Die is overigens al begonnen en goed ingezet door Toronto, met dank aan Leonard.

Het stond 3-3 in de serie tussen Denver en San Antonio. Het zevende duel moest voor de beslissing zorgen. San Antonio kon amper scoren in het wedstrijdbegin. De balcirculatie was beter bij de Nuggets. Murray maakte er vanop de vrijworplijn 12-2 van. Denver eindigde de eerst helft ook sterk, waardoor de openingsscore van Jokic in het derde kwart voor 49-34 zorgde.

Ondanks de matige offense in het eerste deel van de wedstrijd, knabbelden de Spurs hierna toch aan hun achterstand. DeRozan zorgde weer voor wat hoop bij de bezoekers (77-64). Toen Forbes een fastbreak afrondde, was de spanning weer helemaal terug met nog 52 seconden te gaan: 88-86.

Murray stond vervolgens op voor Denver: zijn lay-up bracht de stand op 90-86. Aan de andere kant blokte Craig DeRozan af en plukte Jokic de rebound. Die laatste liet een triple-double optekenen en had zo een groot aandeel in de kwalificatie van zijn ploeg.

LEONARD BRENGT RAPTORS 1-0 VOOR

In Toronto kwam met het bezoek van Philadelphia al een serie uit de tweede ronde van de play-offs op gang. Man van de match was Kawhi Leonard, die 45 punten scoorde. Een persoonlijk record. Toronto liep in het eerste kwart al uit en kon die voorsprong in het verdere verloop van de partij vasthouden. Het won met 108-95.