Leidersploegen boeken krappe uitzeges, Charleroi blijft in het spoor dankzij sterke eerste helft

De wedstrijden stapelen zich nu snel op in onze competitie en voor de leiders is elk duel van even groot belang. Oostende en Antwerp toonden dat ze het ook op verplaatsing kunnen, al moesten ze wel alles uit de kast halen. Charleroi had bij de rust al zijn schaapjes op het droge.

Aalstar heeft Oostende tot het uiterste gedwongen. De thuisploeg ging zelfs rusten met een voorsprong van vijf punten. In het derde kwart trok Oostende het weer gelijk, om vervolgens in de slotfase nog het verschil te maken. Met 73-77 stak BCO de volle buit op zak.

Ook Antwerp kreeg de zege niet cadeau in Bergen. De Giants hadden een dag eerder in eigen huis de Walen nochtans een ferme optater gekocht. Ginds was het een stuk spannender. Na veertig minuten stond het dan toch 70-76 in het voordeel van Antwerp.

CHARLEROI KOMT WEG MET MATIGE TWEEDE HELFT

Charleroi deed als laatste ploeg uit de top drie eveneens zijn plicht. Het was eigenlijk al zegezeker na het openingskwarter. Mechelen kwam in eigen huis amper tot scoren. In de tweede helft was er een heel ander spelbeeld: Kangoeroes speelde sterk, Charleroi matig. Toch kwam de overwinning van de Karolo's niet meer in gevaar: 61-71.